tiistai 3. marraskuuta 2020

Pennut 3vko ja pentulan muutto

Pennut saavuttivat kolmen viikon iän ja maailma alkaa avautua näille sankareille. Kolmannen viikon loppua kohden pentulaatikon ulkopuolinen maailma alkoi hiljalleen kiinnostaa vaikkei kukaan pennuista laatikosta vielä omatoimisesti päässytkään pois. Hieman maisteltiin matolääkettä ja ensimmäiset koiranruuat.

Huhuu 3vko pötköttelemässä

Pennut alkavat olla sen verran liikkeessä että niistä on todella vaikea saada muita kuin nukkumiskuvia! Onneksi ne ovat tosi söpöjä nukkuessaan, kelpaakin kuvailla.

Pentulaatikosta kuuluu jo haukkumista ja pieniä rähinöitä. Paljon vielä nukutaan ja syödään mutta aina jossain välissä ne ovat 10-15min hereillä ja meno on koko ajan kovempaa, osa ottaa jo juoksuaskelia ja tutustuu reippaasti ympäristöön.

Sunnuntai-iltana meillä kävi ensimmäisiä pentuvieraita. Rae oli aika tarkkana ja pennutkin ensin ihmettelivät oudon hajuisia ihmisiä, mutta maistelivat sitten mielellään kaikkien sormia ja olivat sylissä.


Linnatuuli 3vko


Ensimmäiset koiranruuat olivat hieman ihmeellinen juttu, mutta parilla yrittämällä alkoivat nappulat maistua kaikille ja erityisesti tytöt tuntuivat tykkäävän syömishommista. Kahvi oli jo ihan kerjäämässä muidenkin osuutta.


Kolmannella viikolla laajennettiin vähän pentulaa ja otettiin pentuja välillä laatikon ulkopuolelle tepastelemaan. Yritystä oli tulla sinne omatoimisestikin mutta vielä oli pentulaatikon laita liian korkea pienille koirille.

Linnatuuli nukahti syliin <3

Kahvi 3vkoSilli 3vkoEilen pakattiin pennut ja Rae kyytiin ja vietiin ne Kaisalle, jossa ne viettävät loput 4 viikkoa. Siellä perhe saikin käyttöönsä ison aitauksen ja pääsevät tutustumaan pennunkatsojiin ja lapsiperheen aktiiviseen elämään.

Tämä osuus pentuprojektista tuli siis päätökseensä. Oli ihanaa seurata pentujen elämää ekat kolme viikkoa, miten pikkuisista rääpäleistä kasvoi ihan oikeita koiranpentuja. Toki oli myös ihan mukavaa nukkua ensimmäiset kunnon yöunet pariin viikkoon ja elellä muutama viikko vain kahden koiran kanssa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti