sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Ikää yksi viikko

Yksi viikko pienen koiran elämää takana. Pentulaan kuuluu hyvää. Pennuista on tullut pulleita pötkylöitä, syntymäpainon tuplaaminen on kaikilla ihan lähellä.

Toissapäivänä ajattelin eka kertaa että haluan pitää kaikki pennut <3. Ne on niin ihania lämpimiä pulleita tyyppejä! Pikku hiljaa alkaa erottua myös persoonaeroja.


Yhtään yötä ei olla saatu nukuttua kunnolla, nämä pentuset ovat sen verran temperamenttista ja äänekästä porukkaa. Yleensä joku on eksynyt pentulaatikon nurkkaan eikä osaa pois, tai kova nälkä iskee yhtäkkiä eikä tissiä löydy riittävän nopeasti. Kun laatikosta kuuluu kiljuntaa on asialla useimmiten Jenkka tai Silli.


Pikkuhiljaa pentuja totutellaan käsittelyyn, toki vielä Rakeen ehdoilla. Tänään leikattiin kynnet, ja aiemmin viikolla aloitin pennuille bio sensor -ohjelman. Muutenkin joka päivä on vähän palluteltu ja sylitelty, vaikeahan noista on pitää näppejä erossa :D
Rae alkaa normalisoitua, se nukkuu jo paljon pentulaatikon ulkopuolella ja lähtee mielellään ulos. Edelleen sitä vähän ahdistaa kun pentuja mennään kaivelemaan laatikosta mutta kiltisti se antaa niitä kuitenkin käsitellä. Rae on vielä vuodellut jonkin verran. Alkuviikosta sillä oli vatsa vähän löysällä mutta nyt kaikki jo ok.Kooltaan viisikko on varsin tasaista sakkia. Huhuu-poika painelee omissa lukemissaan mutta muut neljä ovat ihan muutaman gramman sisällä. Kaikki pennut ovat reippaita (no niin reippaita kuin ne nyt viikon iässä ovat...), löytävät hyvin syömään ja nukkuvat yhdessä kasassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti